Letterpress

Met letterpress, de engelse benaming voor boekdruk en hoogdruk, bedoelt men tegenwoordig reliefdruk. Dat betekent dat de tekst of afbeelding heel diep in het papier wordt gedrukt.

De drukpers

Met onze Heidelberg Degel uit 1961 maken wij ons Letterpress drukwerk. Deze machine kan behalve drukken ook stansen, rillen en pregen. Vroeger konden alleen loden en houten letters gebruikt worden en moesten afbeeldingen gegraveerd worden. Deze techniek bestaat nog steeds, maar is kostbaar. Tegenwoordig kunnen we de digitale ontwerpen over brengen op een drukplaat. Via deze weg kunnen wij de ambachtelijke techniek combineren met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig op een kostenvriendelijke manier.

Drukplaat

Vroeger werden er alleen loden en houten letters gebruikt. Met de huidige techniek kunnen we van een digitaal bestand een drukplaat maken.

Houten letters

Loden letters

drukplaat

Drukplaat

Drukken

Het te drukken beeld wordt met inkt verdiept in het papier gedrukt. Per kleur is er een drukgang. Heb je een ontwerp in rood en blauw dan zijn daar 2 drukgangen en drukplaten voor nodig.

Ontwerp

Ontwerpen voor letterpress. Wij kunnen een ontwerp voor u maken, maar een eigen ontwerp aanleveren kan ook. Daar worden door de ambachtelijke techniek wel wat eisen aan gesteld.        Wil je graag een eigen ontwerp aanleveren neem dan eerst even contact met ons op voor de specificaties.